100% op maat gemaakt
Onderhoudsvrij
Binnen 2 uur geïnstalleerd
4.7/5.0

De voor- en nadelen van traprenovatie

Ben je benieuwd naar de voor- én nadelen van traprenovatie? Hieronder hebben wij ze op een rij gezet!

De 5 voordelen van traprenovatie

1. Vernieuwing 

Soms ben je het oude zat en ben je toe aan iets nieuws. Wanneer je je trap laat opknappen krijgt je hele woning gelijk een andere uitstraling. Hierdoor voelt je woning weer aan als nieuw. Daarnaast kun je het ontwerp van de trap volledig aanpassen op de rest van jouw interieur. Zo wordt je woning echt één geheel. Door eerst een aantal samples aan te vragen kun je je keuze goed afwegen. Zo maak je altijd de juiste beslissing voor de kleur en het materiaal

Vraag gratis samples aan

2. Het kost weinig geld

Bij een renovatie denk je al snel aan hoge kosten. Bij ons kost een volledige traprenovatie circa 2.000 euro. Wij voeren het meetwerk, zaagwerk en montagewerk uit. Zo weet je zeker dat het goed gebeurt en dat je trap binnen twee weken klaar is. Doe je het zelf? Dan kan het al voor slechts zo’n 500 euro. Dit kost uiteraard wel meer tijd, moeite én vakkundigheid.

3. Weinig overlast

Met een renovatie wil je je buren natuurlijk zo min mogelijk tot last zijn. Gelukkig hoeft er met een traprenovatie niks gesloopt te worden. Hierdoor is er aanzienlijk minder lawaai én troep dan wanneer je een compleet nieuwe trap laat installeren. 

4. Gebreken verhelpen

Kleine gebreken, zoals krakende treden of een losse leuning, kunnen verholpen worden tijdens het renoveren van je trap. De trap zal weer als nieuw aanvoelen en je stoort je niet meer aan deze kleine dingen.

5. Snel en eenvoudig

Bij ons worden de traptreden vóór het plaatsen al op maat gezaagd in onze eigen fabriek. Dit scheelt op de dag van de renovatie veel tijd. Een renovatie is daardoor al binnen twee uur geregeld!

3 nadelen van traprenovatie

1. Lastig om zelf te doen 

Wanneer je je trap zelf renoveert, scheelt dat een hoop geld. Toch kost het je ook gelijk meer tijd en moeite. Het is een heel precies werkje dat al snel slordig wordt. Je moet dus wel handig én geduldig zijn om een goed resultaat af te leveren.

2. Het zagen is lastig

Bij het zelf renoveren van de trap moet het zaagwerk nog gebeuren. Het is een hele klus om de traptreden precies op maat te zagen. Bij laminaat worden rechte lijnen bij het zagen al snel scheef. Dit kan ervoor zorgen dat het eindresultaat er rommelig uit komt te zien. Dit is natuurlijk niet wat je wilt. Het renoveren van een trap is een project waar je nog jaren lang profijt van hebt en dan wil je ook dat het goed gebeurd.

3. Het geeft troep

Bij het renoveren van een trap moet deze meerdere keren geschuurd worden. Hier komt veel bouwstof vanaf dat door heel je woning gaat dwarrelen. Je ontkomt dus niet aan een schoonmaakbeurt na de renovatie.

Kosten traprenovatie

Wat zijn nou precies de kosten van een traprenovatie? Het antwoord op deze vraag hangt af van verschillende factoren. Iedere klant heeft een andere trap en andere wensen. Daarom is het lastig om die vraag concreet te kunnen beantwoorden. Toch kunnen wel wel een indicatie geven op basis van een aantal factoren:

  • Soort trap (open of dicht / recht of met een kwart)
  • Aantal treden
  • Afmeting treden
  • Trapbekleding (eiken, marmer, laminaat of steen)

Meer informatie over de kosten van een traprenovatie vind je hier. Om precies te berekenen wat de kosten zijn, kun je bij ons een gratis adviesgesprek aanvragen. Onze adviseur berekent dan direct de prijs.

We kunnen dus concluderen dat er nogal veel komt kijken bij een traprenovatie. Er zitten veel voordelen aan. Zo is het een vernieuwing voor je woning en kost het weinig tijd én geld. Wel kan het moeilijk zijn om een trap zelf te renoveren door het precieze werk wat hier bij komt kijken.

Als je traprenovatie wilt laten doen, dan begint dit bij het oriënteren voor kleuren en materialen. Wij raden je daarom aan om gratis samples aan te vragen. Zo kun je met eigen ogen de kleuren en materialen met elkaar vergelijken.


Vraag gratis samples aan